Wednesday, 07.24.2019, 1:34 AM
Main
Registration
Login
SECERU RADIO - secer chat
Welcome Guest | RSS
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Test category » Love » Povijest poljupca !!!!!!!!!!!!!! (Zelite znati odakle navodno potjece poljubac?)
Povijest poljupca !!!!!!!!!!!!!!
DjMeryDate: Tuesday, 03.15.2011, 4:04 PM | Message # 1
Private
Group: Users
Messages: 2
Reputation: 0
Status: Offline
Povijest poljupca
Prema legendi poljubac su navodno izmislili srednjevjekovni vitezovi, jer su tako željeli utvrditi jesu li njihove žene za vrijeme viteških pohoda možda pile sočnu medovinu. Drugo tumačenje govori kako su u prošlosti neke mlade djevojke vjerovale da dojenče nastane zbog strasnog ljubljenja. Takvo razmišljanje je doprinjelo očuvanju i procvatu ljubljenja. A najvjerojatnije tumačenje izvora poljupca potječe od veze majke i djeteta.
Majke su nekada, dok još nije bilo dječje hrane, naime prožvakale hranu i zatim je dale djetetu. Pri tome se uspostavljala i dodatna emocionalna veza, mir i sigurnost. Dojenčad zato nakon hranjenja često zaspu na majčinim prsima i usnama dodiruju kožu, što ih jako umiruje
.
Tajna poljupca
Poljubac je tajna koja se tiče ustiju druge osobe, ne da bi se pri tome zakinuli slušni organi. Poljupci su prenosioci prekrasnih poruka ljubavi i miline. Iako se u osnovi radi samo o fizičkom kontaktu, taj kontakt sa sobom prenosi vašem partner više značenja. Uz to, javi se pitanje o interpretaciji istog, ako poljubac postane odsutan. Ne djelite ga više. I da, poljubac je također nevidljiva nit koja ljubavi omogućava da se izrazi na neverbalan način. Dišite usredotočeno i smireno, postanite usredotočeni na promjenu koja se događa u vašem tijelu. Ni približno ne djelimo mišljenje da je poljubac nužno predigra. To je samostalni akt na koji se često zaboravlja.
 
Forum » Test category » Love » Povijest poljupca !!!!!!!!!!!!!! (Zelite znati odakle navodno potjece poljubac?)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:SECERU RADIO veze nas dobar ritam SECERU RADIO